BODÓ KFT - Pápa (Árnyékolástechnika, Nyílászárók, Garázskapuk, Szúnyoghálók) Magyar
English
Deutsche

Hívjon minket!
Árnyékolástechnika: +36 30 1783 113
Ablakok: +36 30 2898 254

Egyes termékek 50% kedvezménnyel!!

FRISS HÍREINK

2018.09.06. Adatfrissítés

2017.07.06
. KLING & CAME
2016.08.10. Felkerült szórólapunk!
2013.09.02. Felkerült Szeptemberi szórólapunk!
2012.09.01. Felkerült új szórólapunk!
2011.09.09. Felkerült Októberi szórólapunk!

2011.03.22. én elindúlt új honlapunk! Mindenkit szeretettel köszöntünk!
 


A legismertebb belső árnyékoló a roletta. Míg néhány évtizeddel ezelőtt a roletta csipkefüggöny kiegészítőjeként vagy sötétítőként szolgált, mára a lakáskultúra nemcsak praktikus, de rendkívül esztétikus meghatározó darabja.
 


A reluxa előnye, hogy a lamellák forgatásával szabályozható a fény mennyisége és iránya - kiváló árnyékoló -, de akár teljesen kizárható a külvilág. Épp ezért évtizedek óta nem veszít népszerűségéből a reluxa más néven velencei roló.
[ További részletek ]
 


A szalagfüggöny a hagyományos csipkefüggöny és sötétítőfüggöny előnyeit egyesíti magában, hisz a 63, 90 vagy 127 mm széles szalagfüggöny lamellák elforgatásával mindig a kívánt mennyiségű fényt ereszthetjük be. Kiváló belső árnyékoló.
[ További részletek ]
 


Ha nem szeretné a leengedett redőny sötétjét, nincs műszaki lehetősége rá, vagy egyszerűen más megoldásra vágyik: az Ön árnyékolója az ablaknapellenző!
Az ablakra szerelt árnyékolók ugyan beengedik a fényt, de megszűrik a napsugárzást, így a szoba igazi élettér lesz. Akár a hagyományos, függőleges lefutású napellenzők, akár a lengőkaros árnyékolók közül választ, az ablak-napellenzők nemcsak hűsítő árnyékot nyújtanak Önnek, de elegánssá varázsolják háza homlokzatát is!
 


Elsősorban szállodák, éttermek részéről jelentkezik igény ún. SÁTRAS elrendezésű, bebetonozott oszlopokon álló acélszerkezethez erősített balra-jobbra nyíló napellenzőkre.
 


Akár 80 %-kal csökkenhet egy meleg levegőjű helyiség lehűtéséhez használt energia. Egy helyiség hőmérséklete optimálisan kiválasztott napellenzővel, kíváló fénytechnikai értékek mellett a legforróbb nyárban is 28°C alatt maradhat.
[ További részletek ]


Az árnyékolástechnikáról általában

A modern árnyékolástechnika Magyarországon az 1970-es években jelent meg, ekkor kezdték alkalmazni újra a redőnyöket, szerelték fel az első napellenzőket. Igazi fellendülést a '90-es évek hoztak, mikor is több kényszervállalkozó kezdett el „reluxával" foglalkozni.

Mára komoly vállalkozásokat építenek erre a területre, szinte minden igényt képesek kielégíteni az egyszerű szalagfüggönytől a milliós napellenzőkig. Nem véletlenül fejlődik dinamikusan a piac, hiszen komfortérzetünket jelentős mértékben fokozza a jól megtervezett, igényesen kivitelezett árnyékolás.

Egy megfelelően szigetelt és árnyékolt épület akár 4-6 fokkal hűvösebb, mint a külső környezet. Érdemes megfontolnunk azt is, hogy a légkondicionálást kombináljuk árnyékolástechnikai módszerekkel, ugyanis egy átlagos lakóház esetén akár 30% hűtőteljesítményt is megspórolhatunk.
Ez azt jelenti például, hogy 3 légkondicionáló berendezés helyett csak kettőt kell vennünk, vagy ugyan az a berendezés 9 óra helyett csak 6 órát fog üzemelni, így megnöveltük várható élettartamát és tekintélyes mennyiségű energiát is megtakarítottunk.
Ön a(z) 323530. látogatója lapunknak
By GyGaTech (C)2010 (By G' V1.05)