BODÓ KFT - Pápa (Árnyékolástechnika, Nyílászárók, Garázskapuk, Szúnyoghálók) Magyar
English
Deutsche

Hívjon minket!
Árnyékolástechnika: +36 30 1783 113
Ablakok: +36 30 2898 254

Egyes termékek 50% kedvezménnyel!!

FRISS HÍREINK

2018.09.06. Adatfrissítés

2017.07.06
. KLING & CAME
2016.08.10. Felkerült szórólapunk!
2013.09.02. Felkerült Szeptemberi szórólapunk!
2012.09.01. Felkerült új szórólapunk!
2011.09.09. Felkerült Októberi szórólapunk!

2011.03.22. én elindúlt új honlapunk! Mindenkit szeretettel köszöntünk!


Valamennyi szúnyogháló szürke színű, sűrű szövésű üvegszálból gyártott szitaszövet, amely a levegőt és a fényt átereszti, de a rovarok átjutását megakadályozza. Az alumíniumprofil felületkezelés révén alkalmazkodhat a nyílászáró színéhez.

FIX keretes szúnyogháló a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a rovarok elleni védekezésben. A hagyományos formák mellett derékszögű, háromszög vagy trapéz alakú, sőt boltíves keretek is készíthetők.

FIX-AB típusú keretes ablakbarát szúnyogháló acél elfordítható záróelemekkel belülről rögzíthető az ablaktok külső peremére. Csak vízvető nélküli, Standard (négyszögletes), legalább 5 mm peremvastagságú műanyag ablakszárnyra építhető be.

KITTI-K típusú szúnyogháló kiemelt lefutókkal elsősorban ablakra, ritkább esetben ajtóra szerelhető. Egy oldalról működtethető, általában belülről. Működtetéskor a zsinóros lehúzó és a fogantyúk segítségével húzzuk le a hálót, majd a kampós záróprofilba akasztjuk a szintén kampós hálóakasztót. A 41 mm szélességű kiemelt lefutók elegendő helyet biztosítanak külső vízvetők esetén is az akadálymentes mozgatáshoz. A kíméletes működtetést a rugós egységbe épített, rejtett viszkoelasztikus fék biztosítja.Maximális méret: 120 x 240 cm vagy 160 x 160 cm.

KITTI-R típus rugós működtetéssel a legsokoldalúbban használható védőtokos szúnyogháló. A 22 mm vastagságú normál lefutókkal kívülre-belülre egyaránt közvetlenül felszerelhető a termék, bármelyik oldalról működtethető. A hálóakasztó működtetéséhez nincs szükség fogantyúra, így azok nem akadnak be a vízvetőbe. A hálóakasztó zsinórral lehúzható, majd az oldalán lévő horonyba kapaszkodva illetve felső peremével az alsó állásba nyomható, azaz egyszerű kézmozdulattal nyítható-zárható.

MAGNET-N típusú szúnyoghálónak minimális a helyigénye. Amennyiben a fogantyúk mozgását semmi sem akadályozza - sem vízvető, sem az erkélyajtó alakja -, úgy az ajtó tokjára közvetlenül felszerelhető 22 mm normál lefutókkal. Kétszárnyú kivitelnél (maximális méret: 180 x 240 vm vagy 240 x 220 cm) az egyik szárny a kívánt helyen rugós reteszekkel alul-felül rögzíthető, majd a mágnesek egymáshoz rögzítik a hálóakasztókat. Működtetéskor a védőtokból oldalirányban kihúzzuk a hálóakasztóval a szitaszövetet a fogantyú segítségével a mágneses fogadóprofilig vagy a másik hálóakasztóig, ahol azok összezárnak.

ZENIT típusú zsanéros, nyílószárnyú, mágneses rögzítésű szúnyogháló olyan, mint egy hagyományos ajtó. Nyitás után a felső és alsó rugós sarokpánt automatikusan zárt helyzetbe húzza be az ajtót. Maximális mérete: 90 x 240 cm vagy 180 x 210 cm. Tavasszal célszerű a szúnyoghálók csavarkötéseit átvizsgálni, hogy nem lazultak e meg az előző évi használat során. A szitaszövet átvizsgálása, az alumíniumprofilok letörlése mellett ajánlatos a keféket és a lefutókat porszívóval kitisztítani.
Valamennyi szúnyogháló szürke színű, sűrű szövésű üvegszálból gyártott szitaszövet, amely a levegőt és a fényt átereszti, de a rovarok átjutását megakadályozza. Az alumíniumprofil felületkezelés révén alkalmazkodhat a nyílászáró színéhez.

[ Visszalépés ]


Az árnyékolástechnikáról általában

A modern árnyékolástechnika Magyarországon az 1970-es években jelent meg, ekkor kezdték alkalmazni újra a redőnyöket, szerelték fel az első napellenzőket. Igazi fellendülést a '90-es évek hoztak, mikor is több kényszervállalkozó kezdett el „reluxával" foglalkozni.

Mára komoly vállalkozásokat építenek erre a területre, szinte minden igényt képesek kielégíteni az egyszerű szalagfüggönytől a milliós napellenzőkig. Nem véletlenül fejlődik dinamikusan a piac, hiszen komfortérzetünket jelentős mértékben fokozza a jól megtervezett, igényesen kivitelezett árnyékolás.

Egy megfelelően szigetelt és árnyékolt épület akár 4-6 fokkal hűvösebb, mint a külső környezet. Érdemes megfontolnunk azt is, hogy a légkondicionálást kombináljuk árnyékolástechnikai módszerekkel, ugyanis egy átlagos lakóház esetén akár 30% hűtőteljesítményt is megspórolhatunk.
Ez azt jelenti például, hogy 3 légkondicionáló berendezés helyett csak kettőt kell vennünk, vagy ugyan az a berendezés 9 óra helyett csak 6 órát fog üzemelni, így megnöveltük várható élettartamát és tekintélyes mennyiségű energiát is megtakarítottunk.
Ön a(z) 310981. látogatója lapunknak
By GyGaTech (C)2010 (By G' V1.05)